Republika TV

ČESTITAMO

Titula najosmaša pripala Mati Borbašu iz Čepina

Učenje, trud i zalaganje svakog će na koncu dovesti do nagrade. Dokaz su tome najbolji osječki osmaši. Njihove su svjedožbe pune petica, a bave se sportom, glazbom, plesom, programiranjem. Taj uspjeh nisu postigli preko noći, već je to rezultat izvrsnih radnih navika, volje i talenta. I ovoga su puta izabrani najbolji osječki osmaši. Primili su i nagrade, na ponos svojih škola, prijatelja i roditelja.

Piše: Marija Završki / STV

Najosmašu godine uručena je vrijedna nagrada, novo prijenosno računalo. U imeniku ovaj mladić ima same petice, bavi se crtanjem, osvaja nagrade. Njegovo je ime Mate Borbaš, dolazi iz Čepina i osmaš je godine. Ovaj skromni ljubitelj stripova nije očekivao baš prvo mjesto.

Odmah iza Mate je Filip Novak. Na svojoj će se nagradi, novom biciklu, voziti gradom i okolicom. Obožava sport, a planira upisati Matematičku gimnaziju.

Deset naboljih primilo je nagrade. 15 je ovo godina kako Glas Slavonije provodi ovaj projekt. Ove godine uključeno su 32 škole, a građani su birali između 64 osmaša.

Lijepe su ovo nagrade nakon osam godina rada i truda, kazao je župan Ivan Anušić.

Pred ovom je djecom čitav život, a mi svi smo im potpora na putu do uspjeha, kazao je župan. Inače, u projektu su sudjelovale škole iz Osijeka, Višnjevca, Antunovca, Tenje, Dalja, Bijelog brda, Ernestinova Laslova, Josipovca i Vuke.