Ostalo

HRVATSKOJ IPAK MEDALJA

Tin Srbić zlatni na DOBRO World Cupu u Osijeku!

Drugi finalni dan svjetskog kupa u gimnastici Hrvatskoj je ipak donio medalju.

Tin Srbić zlatni na DOBRO World Cupu   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu

Aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić osvojio je prvo mjesto na DOBRO World Cupu koji se održava u Osijeku! Slavio je rezultatom 14.700.

Naš drugi predstavnik u današnjem finalu Anton Kovačević zauzeo je peto mjesto, rezultatom 12.867.

"Jako dobar nastup u finalu, premda ozljeda nije iza mene. Odradio sam jednu od najboljih vježbi u finalima, premda sam htio raditi još jaču vježbu, ali ta ozljeda me je malo usporila. Prije samog natjecanja sam se naježio od publike. Osjećao sam pritisak na zagrijavanju, a kada sam čuo publiku sam doslovce letio. Imao sam osjećaj da mogu još jednu vježbu odraditi. Atmosfera je bila ponovno sjajna, još bolja nego li prošle godine. Svaka čast organizatorima ovo je najbolji Svjetski kup, svake godine pomiču granice, a ja iskreno ne znam može li biti još bolje", rekao je Tin Srbić.

"Zadovoljan sam bio početkom vježbe, sve teže elemente sam napravio. Na žalost, dogodila mi se jedna pogreška, malo previše brzine sam imao u elementu Rybalko. Suci su to ocijenili kao pad, da nije tako to bi bila jako dobra ocjena. Veselim se sljedećem natjecanju, veselim se novim izazovima i sigurno se vraćam i sljedeće godine u Osijek", kaže Anton Kovačević.

Podsjetimo, prvog finalnog dana na DOBRO World Cupu 2018., u prepunoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, Hrvatska je imala troje finalista, Tijanu Tkalčec na preskoku te Roberta Seligmana i Filipa Udea na konju s hvataljkama.

Filip Ude i Robert Seligman imali su pad s konja, dok je Tijana Tkalčec završila na 5. mjestu na preskoku. Seligman je završio šesti, dok je Ude zauzeo osmo mjesto.