Ostalo

POKORILI KONKURENCIJU

Braća Anton i Patrik Lončarić europski juniorski prvaci!

Braća Anton i Patrik Lončarić u Francuskoj su potvrdila dominaciju i nepobjedivost te su se okitila naslovom europskih juniorskih prvaka u dvojcu bez kormilara! Sjajna braća iz VK Iktus pokorila su konkurenciju na Europskom veslačkom prvenstvu za juniore u francuskom Gravelinesu i uvjerljivo stigla do zlata.

Braća Anton i Patrik Lončarić europski juniorski prvaci!   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu

Bila je to još jedna demonstracija snage i moći osječkih blizanaca, koji su odveslali dvije sjajne utrke u Gravelinesu i ostavili konkurenciju daleko iza sebe.

- Znamo koliko Lončarići vrijede, dečki i ove sezone veslaju jako brzo, ali nisam unaprijed želio nikakvu priču u kojoj se spominju riječi favoriti ili medalja. Želio sam samo da odveslaju dobre utrke, kao lani na Svjetskom prvenstvu u Litvi, i znao sam da će biti dobro. Na kraju smo ispunili naš cilj, osvojili europsko zlato - referirao je iz Francuske njihov trener Krešimir Ižaković.

Iako nitko uoči natjecanja nije želio spominjati medalju, u reprezentaciji su svi redom znali da su Lončarići kalibar za onu najsjajniju. I to su potvrdili. Nakon što su se lani u Litvi okitili naslovom svjetskih juniorskih prvaka u “dvojcu bez”, u Francuskoj su niski uspjeha dodali i prvo zlato s eurosmotre. I već po tome je jasno da im u dvojcu bez kormilara među juniorima nema ravnih. Oni mogu izgubiti utrku samo kad se zezaju ili kad im se ne da ići jako brzo. A rijetko je i jedno i drugo. Dečki se izvan čamca vole jako dobro zezati, ali kad krene utrka, tu počinje i ozbiljnost. Mijenjaju se natjecanja i regate, a oni pobjeđuju. Uvijek i svugdje, osim na lanjskom Europskom prvenstvu u Krefeldu kada nisu ušli ni u finale. No, bila im je to dobra škola, zato su kasnije bili prvi na Svjetskom juniorskom prvenstvu, ali i ostalim utrkama. Sjajni rezultati su i ove godine, dominacija u hrvatskim okvirima među vršnjacima je neupitna, a eto i na prvom velikom natjecanju u 2018. pokazali su kako im nema ravnih u Europi.

 - Lani nismo osvojili medalju na EP-u, dečki su bili prvi, ali u B finalu, no sad smo to popravili. Iako, fokus i najvažniji dio sezone ponovno je Svjetsko juniorsko prvenstvo - dodaje Ižaković.