Ostalo

NASTUPI AMATERA I PROFESIONALACA

Skateri osvojili prvi dan Pannonian Challengea

Nakon prvog, izrazito uspješnog dana 19. Pannonian Challengea, dobili smo i prve ovogodišnje pobjednike, koji su na svojim daskama na četiri kotača osvojili srca vesele osječke publike, ali i naklonost strogih sudaca. Naravno, riječ je o SKATE natjecanju,

Skateri osvojili prvi dan Pannonian Challengea   FOTO:Samir Kurtagić i Dalibor Baurenfrajnd
Piše: Republika.eu

Na njemu su svoje vještine prvo odmjerili vrlo dobri amateri, među kojima se odmah izdvojio Petar Spiedelick koji je naposljetku i odnio pobjedu ispred drugoplasiranog Antonia Horvata i trećeplasiranog Marka Bursaća.

Tada su, tijekom popodneva počeli skejtati izvrsni profesionalci, okrećući svoju dasku u nevjerojatnim kombinacijama i koristeći cijeli skate park na najbolji mogući način.

Među profesionalcima je nastupila odabrana ekipa od oko 20 vozača, dok se napokon nije pronašao SKATE pobjednik 19. PannonianChallengea–Timotej Lampe Ignjić kojega je na drugom mjestu popratio Antonio Peković i na trećem mjestu Zsolt Karkossiak.  Pobjednik je kući otišao bogatiji za iznos od 500€, dok su drugoplasirani i trećeplasirani osvojili nagrade od 300€ i 200€. Nagrada za besttrick pripala je Davidu Mihalyfiju, a suce je osvojio trikom hardflip late flip te je kući otišao s novim satom Nixon.

Usporedno sa samim SKATE natjecanjem, snage su u pred zainteresiranom osječkom publikom u plesnoj bitki odmjerili i B-BOYING eksperti u „Original Skillz Jamu“. Iako su svi plesači uistinu oduševili svojim akrobatskim pokretima u hip-hop ritmu, prvo mjesto osvojio je Vision(Ljubljana), drugu Boxer (Beograd), a treću 2nd Blind (Osijek).

Nakon pregršt zabave tijekom dana u skateparku, odlična atmosfera sve posjetitelje dočekala je i u dvorištu Vege gdje su nastupili Psihomodo pop i crnogorski rap dvojac Who See. 

Osječku je publiku do ranih jutarnjih sati zabavljao osječki DJ Milly.