Vukovarsko-srijemska

ŠTETA PO SVEMU SUDEĆI OGROMNA

Požar na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci stavljen pod nadzor

U četvrtak kasno navečer vatrogasci su pod nadzor stavili požar koji je oko 18 sati izbio na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci između Andrijaševaca i Cerne na vinkovačkom području.

Požar na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci stavljen pod nadzor   FOTO:Screenshot Facebook
Piše: Republika.eu / Hina

Policijska uprava vukovarsko-srijemska u petak je priopćila kako su požar uz Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Vinkovaca gasili i vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz susjednih mjesta.

"U kasnim večernjim satima požar je stavljen pod nadzor. Kada se ostvare sigurnosni uvjeti, policija će obaviti očevid", stoji u priopćenju.

Riječ je o farmi PIK-a Vinkovci koji posluje unutar Agrokora, u kojoj je u trenutku izbijanja požara bilo oko tisuću svinja, a strahuje se da su sve izgorjele.

Razmjeri štete koju je prouzročio požar znat će se nakon obavljenog očevida, ali se neslužbeno doznaje kako se već sada može procijeniti da je šteta ogromna.

Iako se iz PIK-a Vinkovci ne mogu doznati informacije o uzroku i posljedicama požara, a novinare se upućuje na Agrokor i njihovu Službu za odnose s javnošću, do novinara koji su ujutro izašli na teren kako bi snimili izgorjelu farmu došla je informacija da je u požaru stradalo čak i do 10.000 svinja i prasadi.

Kao uzrok požara spominje se kvar na električnim instalacijama.

Farma Andrijaševci prva je novoizgrađena farma za proizvodnju prasadi u PIK-u Vinkovci s kapacitetom 1.400 krmača, s godišnjom proizvodnjom od 33.000 prasadi za tov.

Otvorena je 2008. godine, a zajednički su je otvorili vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i tadašnji prvi čovjek i vlasnik Agrokora Ivica Todorić.