Vukovarsko-srijemska

POZNAT UZROK POŽARA

Očevid potvrdio da je u požaru na svinjogojskoj farmi stradalo 10 tisuća svinja

Uzrok požara koji se u četvrtak navečer dogodio na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima nedaleko od Vinkovaca je kvar na električnim instalacijama rasvjete, izvijestila je u petak vukovarsko-srijemska policija dodajući kako se od posljedica dima ugušilo oko 10.000 svinja.

Očevid potvrdio da je u požaru na svinjogojskoj farmi stradalo 10 tisuća svinja   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Hina / Republika.eu

Policija navodi kako je do kvara na električnim instalacijama rasvjete došlo u hali broj 2 iz koje se požar proširio na druge hale.

Od ukupno četiri objekta, u požaru su izgorjela tri objekta farme, a požar je ugašen rano jutros. Po navodima policije spašeno je 320 svinja.

Zaposleni su na vrijeme napustili farmu. Šteta je zasigurno velika, a kolika će biti točno znat će se nakon obavljenog očevida, izjavio je ranije danas direktor PIK-a Vinkovci Vladimir Džaja.

"Riječ je o tragičnom događaju u kojem je nažalost stradao i dio životinja koje su se nalazile u objektima. Čim su primijetili požar naši djelatnici pristupili su njegovom gašenju", kazao je Džaja dodajući kako će svi djelatnici s farme u Andrijaševcima biti zbirnuti na drugim farmama dok se ne obnovi proizvodnja u Andrijaševcima.

Priopćenjem za javnost oglasili su se i iz Agrokora u čijem se sastavu nalazi PIK Vinkovci poručivši kako su "aktivnim upravljanjem kriznom situacijom svi zaposleni na vrijeme napustili farmu no, nažalost, dio životinja je nastradao".