Osječko-baranjska

OSIJEK

Otvorena 12. konferencija o poduzetništvu "Marketingom do uspješne poduzetničke priče"

Na otvorenju konferencije o poduzetništvu "Marketingom do uspješne poduzetničke priče", koja se u Osijeku održava 12. put, istaknuto je da je marketing iznimno važan malim i srednjim poduzetnicima i da se do uspjeha u tom segmentu poslovanja može doći i sa skromnim resursima, uz inovativnost i kreativnost.

12. konferencija o poduzetništvu   FOTO:facebook.com/MKOPOsijek
Piše: HINA

Skup organiziraju osječki Poduzetnički inkubator "Bios", Centar za poduzetništvo i Ekonomski fakultet.

Dekan Ekonomskog fakulteta Boris Crnković ocijenio je kako u Hrvatskoj još nema dovoljno svijesti o važnosti poduzeništva, o čemu, dodao je, govore i posljednji podaci o poziciji na globalnoj ljestvici konkurentnosti, na kojoj je Hrvatska 68. među 140 gospodarstava svijeta, s istim brojem bodova kao lani, ali izgubjene dvije pozicije.

Dodao je kako ta znanstvena ustanova već 20 godina posebnu pozornost posvećuje ideji poduzetništva i promovira je s nastavnog i znanstvenog aspekta.

Direktor inkubatora "Bios" Saša Laza ocijenio je kako su se trendovi u marketingu promijenili jer se nekadašnji način reklamiranja u medijima velikim dijelom preselio u digitalni svijet, o čemu će se također govoriti na konferenciji.

Osnivač internet portala "Crno jaje" Hrvoje Bujas ocijenio je kako je za marketinški i poduzetnički uspjeh najvažnije imati dobru ideju, odnosno pronaći proizvod ili uslugu, koji imaju šansu na tržištu te pravi način kako ih plasirati.

Na skupu će se, uz ostalo, raspravljati o značaju i ulozi dizajna te o procesu razvoja digitalnog proizvoda.

(Hina)