Ostalo

''OSIJEK TRČI - I TI TO MOŽEŠ, DARUJ SVOJE KILOMETRE''

Osijek za ''Zakladu Ana Rukavina'' trči s Igorom Delačem

Vježbati i tako si poboljšati zdravstvenu sliku, a istovremeno i nekome pomoći? Upravo će to moći svi koji se uključe u novu utrku “Osijek trči - I ti to možeš, daruj svoje kilometre”, a koja je humanitarnog karaktera i koja će se održati na Dan grada 2. prosinca.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / STV

Da Osječani vole trčati već je poznata stvar. A za 12 dana svoje trkačke sposobnosti moći će provjeriti na novoj utrci „Osijek trči“. Start će biti u 14 sati na Promenadi kod poznatog spomenika Picassu, gdje će biti i cilj. Sudionici će se tako uključiti u proslavu Dana grada, a sve ima i humanitarnu notu.

"Svaka startnina u izosu od 30 kuna, za utrke koje će biti u kilometraži 5 i 10 kilometara, kompletan iznos ide za Zakladu Ana Rukavina. Ima još jedna mala utrka koju smo organizirali za one koji tek namjeravaju trčati i za djecu koja je u duljini 2 kilometra i mogu dati svi koji ne mogu učestvovati", kaže za STV organizator humanitarne utrke Igor Delač.

Iako ga znamo prije svega kao uspješnog glazbenika, Delač se posljednih godina rekreativno bavi trčanjem. Upravo se iz te ljubavi i rodila ideja za organizacijom utrke kojom kaže, želi potaknuti i sugrađane da se pokrenu.

"Uvijek kažem kad mogu ja, može svatko. Svi koji me dobro znaju ja nisam klasičan tip nisam zaluđen sportom općenito, ali sam shvatio da bi trebao uzeti stvar u svoje ruke i pospješiti svoje zdravlje. Prestao sam pušiti krajem 2011. i shvatio sam da jednu lošu naviku treba zamijeniti dobrom, i krenuo sam s trčanjem i došao sam do polumaratona, čak tri sam istrčao do sada. Pozivam sve neka krenu jer kad se jednom zaraze tim pozitivnim virusom više nema uzmaka", dodaje Delač.

Online prijave za utrku “Osijek trči - I ti to možeš, daruj svoje kilometre” su otvorene. Tko zna, možda ova sportsko-humanitarna priča postane tradicija.