Ostalo

REZIME SPORTSKE GODINE NA IZMAKU

U 2018. godini osječki sport ostvario veliki pomak prema naprijed!

2018. godina bila je iznimno uspješna za sport u Osijeku i Osječko baranjskoj županiji. Ostvareni su zapaženi rezultati, a osim toga vidljiv je pomak i u infrastrukturi te stvaranju potrebnih uvjeta za vrhunske sportaše, ali i početnike.

Piše: Republika.eu / STV

Hrvatski sport iza sebe imao je povijesnu 2018. godinu, a velike uspjehe isto tako napravio je i osječki sport i sport u osječko-baranjskoj županiji.

Izdvojit ćemo samo odlične rezultate poput srebra gimnastičara Roberta Seligmana na Europskom prvenstvu, svjetske bronce veslača braće Lonnčarić, te strijelca Josipa Kune. NK Osijek polusezonu je završio na drugom mjestu na ljestvici, RK Nexe pak izborio plasman u skupine europskog EHF Kupa, a primjerice tenisačica Donna Vekić ostvarila najbolji raking karijere. 

I to su samo neki od brojnih uspješnih ostvarenja sportaša iz našeg grada i županije.

Velika je stvar ulazak privatnog kapitala u klubove što se najbolje vidjelo na primjerima NK Osijeka, GD Osijek Žita, zatim RK Nexea i KK Vrijednosnice Osijek. Novci uvijek jesu problem ali ne i najveći. Mlade sportaše treba zadržati u svom gradu i klubu.

Individualni sportaši već nabrojeni možda su i perjanica osječkog sporta već godinama i njihovi pomaci svake godine i ne čude, dobra je stvar što su konačno neki dobili i uvjete primjerene njihovim rezultatima, a što se kolektivnog sporta tiče velika je stvar povratak među prvoligaše košarkašica Murse i rukometašica Osijeka. 

NK Osijek ubilježio je nove nastupe na eurosceni i zapažene rezultate u domaćem prvenstvu, nikada polusezonu nije završio na drugom mjestu, samo jednom bio je prvi i to davne 2000. godine. 

Ipak, najznačajnije je već istaknuto, trenera i prave struke nema dovoljno, a postojeće svakako treba zadržati u gradu i županiji i stvoriti uvjete kako bi se na najbolji mogući način silni talentirani mladi sportaši razvijali u pravom smjeru. Naravno za Osijek i Osječko-baranjsku županiju i činili nove povjesne rezultate.