Ostalo

OKUPILE SE SVE GENERACIJE

400 Osječana prvi dan 2019. trčalo tradicionalnu Novogodišnju utrku

Već 36 godina brojni Osječani i Osječanke Novu godinu pozdravljaju tradicionalnom Novogodišnjom utrkom. Ova sportsko-rekreacijska priredba, koja se trči na obalama Drave, danas je okupila još više trkača nego prošle godine.

Piše: Republika.eu / STV

U ponoć puno veselja, zabave i čestitanja, a u podne trčanje oko mostova – tako je za četiristotinjak Osječanki i Osječana izgledao prvi dan 2019. godine. Gradski savez za športsku rekreaciju "Sport za sve" nastavio je tradiciju organizacije Novogodišnje utrke, koja je kroz 18 kategorija i danas okupila sve generacije.

"Trči se na 3200 metara oko mostova, trči se na 1100 metara i start te utrke je preko na lijevoj obali Drave. To je za kategorije učenike i učenice viših razreda osnovnih škola i imamo kategoriju vrtića i učenika od 1. do 4. razreda, oni trče od Pješačkog mosta", kaže glavna tajnica GSSR-a "Sport za sve" Gordana Veselić.

Kako cilj utrke nije samo pobjeda već i aktivno i zdravo uči u Novu godinu, od 2018. je uvedena kategorija "Zdravko je krenuo" duga 500 metara, namjenjena svim rekreativcima koji se ne osjećaju spremni istrčati spomenute kilometre. Ipak, većina sudionika su iskusni trkači kojima ovo nije prva Novogodišnja utrka.

Utrka je uvod u godišnju akciju "Zdravko je krenuo" koja, kao i prošle godine, donosi 12 različitih sportskih i rekreacijskih aktivnosti, a prva nas očekuje već ovoga mjeseca.