Ostalo

NAJPRESTIŽNIJI RALLY

I Hrvati na startu Relija Dakar 2019.

Najpoznatija reli utrka na svijetu, Pariz - Dakar, već 17 godina nema nikakve veze s glavnim gradom Francuske, a 10 godina s afričkim gradom Dakrom.

Dakar   FOTO:pixabay
Piše: Media Serviss

 Iz sigurnosnih razloga, odnosno terorističkih prijetnji, jubilarni 30. Reli Dakar je otkazan, ali je velika avantura nastavljena na južnoameričkom tlu, tako da je ovogodišnji, 41. Reli Dakar ujedno i 11. na tlu Južne Amerike. 

Deviza preseljenog relija "Ista avantura, nova prostranstva" najbolje govori o tome da se oktanski spektakl nastavlja, podjednako uzbudljiv i podjednako opasan. Nakon punih devet godina, na Reliju Dakar, kojemu je ove godine domaćin Peru, nastupit će i hrvatska posada. Daniel Šaškin i Damir Bruner posljednji su zastupali hrvatske boje 2009. godine u Argentini i odustali vozeći Opel Antaru, iako su bili odlični u prvim etapama.

 Ove godine, hrvatsku posadu čine talentirani reli vozač iz Poreča Danijel Šaškin i suvozač iz Zagreba Saša Bitterman, o tehničkoj ispravnosti vozila brine se iskusni slovenski automehaničar Darko Peljhan, a u timu je i Marin Frčko, kao velika pomoć u pripremi za utrku i osoba za podršku medijima u izvještavanju s utrke. Kondicijske pripreme posade trajale su godinu dana, a testiranje vozila u Francuskoj, dva mjeseca. Inače, samo vozilo je Can Am Maverick X3, nalik je buggyju, a daje im ga zajedno s tehničkom potporom i maksimalnim povjerenjem BBR team Francuska. 

Specijalno je pripremljen za zahtjevne uvjete koji ih čekaju u Peruu, ima 180 konjskih snaga i 900 ccm te pogon na sva četiri kotača. Natječu se u novoj kategoriji, u reli Raidu, kategoriji između automobila i motora, "side by side". Uz hrvatsku posadu Šaškinn - Bitterman, spomenimo i čileanskog Hrvata Borisa Garafulića, koji je uspješno sudjelovao na nekoliko Relija Dakar, i osvajao jedanaesta, dvanaesta i trinaesta mjesta, te Zadranina Tomislava Glavića koji će nastupiti kao suvozač Argentincu Martinu Maldonadu. Reli Dakar 2019. startao je 7. siječnja iz glavnoga grada Perua - Lime, a završava u istom gradu 17. siječnja. Ostat će zapamćen i po tome što se prvi put vozi u samo jednoj zemlji, pod sloganom "100 posto Peru", ali to nipošto ne znači da će zbog toga biti i manje zahtjevan.