Ostalo

POZNATI LAUREATI

Robert Seligman i Donna Vekić ponovno najbolji sportaši grada Osijeka

Najuspješniji sportaš grada Osijeka i osječko baranjske županije i za prošlu godinu je gimnastičar Robert Seligman. Tradicionalnu svečanost po 61. put organizirali su Glas Slavonije, te Zajednice sportskih Udruga grada Osijeka i osječko baranjske županije. Evo tko su ostali laureati.

Izbor za najsportaša   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Odlični su bili rezultati za osječki sport i sport u Županiji u 2018. godini. Komisiji za dodjelu nagrada stoga nije bilo ni malo lako iako su rezultati pobjednika više nego impresivni. Najbolji sportaš grada i Županije po osmi put postao je gimnastičar Robert Seligman, koji je u 2018. godini osvojio srebro na europskom prvenstvu što je najbolji rezultat karijere, te bio drugi i na mediteranskim igrama. Osmom titulom izjednačio se i uzboru najboljih s legendarnim Matijom Ljubekom.

Tenisačica Donna Vekić najbolja je sportašica grada i županije po šesti put i to kao finalistica WTA turnira u Washingtonu i 34. igračica svijeta što je najbolji plasman u karijeri. 

Najuspješniji sportski kolektiv grada Osijeka je nogometni klub Osijek, a najuspješniji klub Županije osječko baranjske rukometni klub Nexe. Najbolji trener je Vladimir Mađarević, a Darko Sarapa je najbolji sportaš osoba s invaliditetom dok je najbolji klub u toj kategoriji športsko invalidski odbojkaški klub Hvidra Osijek.

I ove godine podjeljena su priznanja za talentireane mlade sportaše, pa su Trofej Kuna dobili Dino Adamović iz karate kluba Esseker, Klara Božičević iz plivačkog kluba Osijek Ivana Granoša iz Triatlon kluba Tri tim, te Josip Jelenić iz boćarskog kluba Sv Luka, Judašica Stela Lovaković i atletičar Ivan Paravac.

Trofej Matija Ljubek za 43 godine zapaženog trenerskog rada dobio je nogometni strateg Milan Đuričić a nagrada Sokol pripala je Josipu Kunu koji je osvojio broncu na svjetskom prvenstvu u streljaštvu.

Posebna priznanja pripala su i NK Metalcu i STK Vodoovd Osijeku za 70 godina djelovanja, je Branimiru Steineru za 45 godina trenerskog rada u veslanju i Domagoju Vidi za promicatelja sporta osječko baranjske županije.