Osječko-baranjska

BURA SE NE STIŠAVA

Dio slavonskih HSS-ovaca traže Beljakovu ostavku, članovi pozvani na bojkot glavne skupštine

U Čepinu se u četvrtak okupio dio članova Hrvatske seljačke stranke iz triju slavonskih županija. Od predsjednika stranke Kreše Beljaka zatražili su ukidanje suspenzija te njegovu ostavku na dužnost predsjednika HSS-a.

Dio slavonskih HSS-ovaca traže Beljakovu ostavku, članovi pozvani na bojkot glavne skupštine   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Stavove okupljenih članova HSS-a u Čepinu novinarima je prenio suspendirani predsjednik osječko-baranjske županijske organizacije HSS-a Zvonko Pongrac. Rekao je kako su nezadovoljni smjerom kojim predsjednik Beljak vodi stranku, njezinom dubokom podijeljenošću i stranačkim rejtingom. Zatražio je od Beljaka da promjeni politiku ili podnese ostavku, kako bi na njegovo mjesto došao netko kompetentniji.

"Mislimo da HSS treba vratiti u svoj politički smjer, u centar, tamo gdje HSS i pripada. HSS ne smije vrludat i ne smije biti ultralijev kao što ga vodi naš sadašnji predsjednik. To ne želimo, takav HSS nije nikada bio do unatrag ove dvije godine od kad je gospodin Beljak postao predsjednik stranke", ističe Zvonko Pongrac.

Upozorio je Pongrac i na problem sa stranačkom članarinom. Za 1800 članova u Samoboru članarina je, kaže, uplaćana s jednog računa, a ti članovi su, ističe, Beljaka i izabrali za predsjednika HSS-a.

"I zato se danas i dešava da nas se zove i da nas zafrkavaju vi ste Hrvatska samoborska stranka. Jesmo gospodo mi smo Hrvatska samoborska stranka, sve ono što je HSS imao svoje je propalo", ističe Pongrac.

Pozvao je Pongrac Ministarstvo uprave da provjeri legitimnost izaslanika programske i izvještajne skupštine HSS-a, koja se u subotu treba održati u Jastrebarskom. Upozorio je kako su pozive za skupštinu dobili oni koje je tamo, kako kaže, želio Krešo Beljak, a ne oni koji su stvarno trebali ići i tamo glasno postaviti određena pitanja.

Čelništvo HSS-a prozvao je i zbog prijedloga novog statuta stranke, koji bi trebao biti usvojen na predstojećoj skupštini, a kojega je nazvao "faraonskim" te članstvo pozvao da bojkotiraju navedeni skup.

Na upit hoće li nezadovoljni HSS-ovci napustiti stranku ako Beljak bude ponovno izabran za predsjednika, Pongrac je poručio kako to neće napraviti. Žele ostati u HSS-u jer smatraju da im je stranka ukradena i žele da im je Beljak vrati.