Ostalo

JUBILARNO 20. IZDANJE

Bodovima s osječkog Pannonian Challengea na Olimpijske igre u Tokiju!

Ovogodišnje, 20. izdanje Pannonian Challengea održat će se od 5. do 9. lipnja u skate parku u blizini popularnog osječkog kupališta Copacabana i na njemu će sudionici BMX freestyle discipline moći prikupljati bodove za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Pannonian challenge   FOTO:facebook.com/pannonian/
Piše: HINA

 Ove godine je Pannonian Challenge postalo međunarodno natjecanje C1 kategorije i time dobilo članstvo u UCI federaciji i mogućnost prikupljanja bodova za Olimpijske igre u Tokiju 2020. što je veliki korak za festival koji je skupina entuzijasta pokrenula na osječkom srednjoškolskom igralištu da bi u međuvremenu izrastao u globalno poznato okupljanje ekstremnog sporta i urbane kulture.

"S ulaskom u UCI federaciju stigla nam je prilika da podignemo cijelo događanje na višu razinu. Kao što mnogi zasigurno već znaju, sljedeće godine u Tokiju će se po prvi put natjecati i vozači BMX-a i skatea i ponosni smo što će Pannonian Challenge postati dio sportske povijesti. Svake godine u Osijeku okupljamo odličnu ekipu, a ovog lipnja očekujemo i dolazak najboljih svjetskih vozača i brojnih reprezentacija. Za sada već imamo najavljen dolazak reprezentacija iz Velike Britanije, Rusije i Mađarske, a broj prijavljenih raste što nam jamči najveći Pannonian Challenge do sada", kazao je za Hinu voditelj projekta Pannonian Challenge Jurica Barać.

Prema njegovim riječima, u osječkom skate parku održat će se natjecanja u disciplinama skate boardinga, BMX-a i inlinea, a pokazna disciplina bit će vožnja romobila. Tu je i glazbeni dio festivala u kombinaciji rock i electro zvuka na kojem će nastupiti najbolja imena regionalne urbane glazbene scene.