Crna kronika

STRAVA U PAGU

Otac bacio četvero malodobne djece s 1. kata, dvoje teško ozlijeđeno!

Od četvero malodobne djece koje je otac u četvrtak ujutro bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu, dvoje je teško ozlijeđeno, a dvoje je izvan životne opasnosti, potvrdio je Hini dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina / Republika.eu

[10:29]
Muškarac u Pagu jutros je bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, djeca su prevezena u zadarsku bolnicu, a lokalni mediji neslužbeno su javili da je riječ o djeci u dobi od 3, 5, 7 i  8 godina.

"Dvoje djece teško je ozlijeđeno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja, a dvoje je izvan životne opasnosti. Još uvijek traju pretrage", rekao je Hini dr. Čulina.

Više detalja o zdravstvenom stanju djece bit će objavljeno u 12 sati, na izvanrednoj konferenciji za novinare u zadarskoj Općoj bolnici.

Policijska uprava zadarska jutros u 6,47 sati primila je dojavu da je muškarac s prvog kata obiteljske kuće u Pagu bacila svoje četvero malodobne djece u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina.

Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski službenici, kao i djelatnici HMP Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć i prevezli ih u Opću bolnicu Zadar.

Muškarac u dobi od 54 godine nalazi se u službenim prostorijama policije. Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju se utvrđuju, a policija će unutar svoje nadležnosti poduzeti mjere kaznenopravne zašite djece. U trenutku incidenta u kući je bila i njihova majka s kojom policija provodi razgovor, izvijestili su iz PU zadarske.

Ministrica Nada Murganić prilikom jutrošnjeg dolaska na sjednicu Vlade komentirala je tragediju u Pagu. 

"Pokušavamo dobiti sve informacije, najvažnije je sada zdravstveno stanje djece", rekla je Murganić.

Zgranuti smo, užasno mi je žao djece, ne mogu vjerovati da se to može dogoditi djeci. Oni su na Pag došli s područja virovitičkog Centra za socijalnu skrb, napomenula je.

Plenković zgrožen činom muškarca koji je bacio četvero djece s prvog kata

Premijer Andej Plenković izjavio je u četvrtak da je zgrožen monstruoznim činom na Pagu, gdje je muškarac jutros bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, istaknuvši da je zajedno s ministrima bio u kontaktu s različitim službama i da potreseni očekuju daljnje vijesti o tom događaju.

"Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić bili su u kontaktu s različitim službama, od župana do policije i bolnice u Zadru, svi zgroženi monstruoznim činom koji se dogodio ovog jutra jer je stradalo četvero malodobne djece", kazao je Plenković na sjednici Vlade.

Istaknuo je da su policijski izvidi u tijeku i da se hitna liječnička skrb pruža u bolnici u Zadru.

"Očekujemo daljnje vijesti o svemu ovome, doslovno potreseni s ovakvim činom koji se do sada, barem ja ne pamtim, nije dogodio", dodao je premijer.


[08:59]
Muškarac u Pagu u četvrtak ujutro bacio je svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, djeca su prevezena u zadarsku bolnicu, ali za sada nema informacija o njihovom zdravstvenom stanju, izvijestila je zadarska policija.

Lokalni mediji neslužbeno javljaju da je riječ o djeci u dobi od 3, 5, 7 i  8 godina.

Dojavu je policija zaprimila jutro u 6,47 sati. Na mjesto događaja su žurno upućeni policijski službenici, kao i djelatnici Hitne medicinske pomoći (HMP) Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

Djeca su potom kolima HMP-i prevezena u Opću bolnicu Zadar na daljnju obradu. Muškarac u dobi od 54 godine nalazi se u službenim prostorijama policije.

Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju se utvrđuju, a policija će unutar svoje nadležnosti poduzeti mjere kaznenopravne zašite djece, navode iz Policijske uprave zadarske.

U zadarskoj Općoj bolnici za sada Hini nisu mogli dati detaljnije informacije o zdravstvenom stanju djece.