Ostalo

ODLIČNE SPORTSKE VIJESTI IZ RUSIJE

Boksač Luka Pratljačić osigurao medalju na Europskom prvenstvu!

Iz Rusije nam stižu lijepe sportske vijesti i to iz boksa. Naime, član osječkog boksačkog kluba Luka Pratljačić osigurao je medalju na Europskom prvenstvu do 22 godine, što je uspjeh kakvog osječki boks ne pamti od osamostaljenja države.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / STV

Član boksačkog kluba Osijek Luka Pratljačić donosi iz Rusije nešto što do sada, u gradu s bogatom boksačkom poviješču, nitko nije. Osigurana je medalja na Euopskom prevenstvu do 22 godine koje se održava u Vladikavkazu, ali to nije kraj.

Naime, Luku čeka i borba za finale pa odličje može biti još sjajnije. Luka je, nakon pobjede u osmini finala, u četvrtfinalnoj borbi svladao prekidom u 1. rundi Talijana Scala Salvatorea i tako postao jedini Hrvat koji se sa seniorskog prvenstva Europe do 22 godine vraća kući s kolajnom. 

Sutra u ring ulazi sa Azerbedžancem Abdullayev Mahammadom koji je u četvrtfinalima svladao domaćina Rusa a riječ je o mlađe seniorskog Prvaka Europe.

Sutra će dakle Luka imati priliku izboriti finale Europskog prvenstva u Vladikavkazu, pa s naestrpljenjem iščekujemo novi uspjeh i povijesni rezultat za osječki boks. Sretno Luka.