Ostalo

MINISTRICA DIVJAK

Otkrivene nova lažna diploma PMF-a i svjedodžba za vozača motornog vozila

Nastavljaju se otkrivati lažne diplome. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je na svom Facebooku kako su posljednje dvije otkrivene krivotvorene isprave diploma zagrebačkog PMF-a te svjedodžba za vozača motornog vozila.

Blaženka Divjak   FOTO:Bruno Konjevic / CROPIX
Piše: Media Servis

 Osoba s diplomom fizike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s lažnom svjedodžbom radila kao vozač u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. U posljednjih 50 radnih dana, otkako je identificirana prva, otkriveno je ukupno 10 lažnih isprava, istaknula je ministrica.

Izjavu ministrice Divjak prenosimo u cijelosti:

"Nakon 50 radnih dana otkako smo identificirali prvu prijevaru i pokrenuli inicijativu za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkriveno je ukupno 10 lažnih isprava. Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila. Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač. Obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri. Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno", napisala je ministrica Divjak.