Osječko-baranjska

DANI OTVORENIH VRATA

Fakultet agrobiotehničkih znanosti oduševio djecu i učenike

U Hrvatskoj se održava 17. Festival znanosti. Manifestacija je to kojom se znanost želi približiti javnosti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama i izložbama, a ovogodišnja tema su boje. U Festivalu sudjeluju i sastavnice osječkoga Sveučilišta, a osmu godinu zaredom Fakultet agrobiotehničkih znanosti organizirao je Dane otvorenih vrata za djecu i učenike osnovnih i srednjih škola.

Piše: Republika.eu / STV

Otvorenih vrata dočekao je Fakultet agrobiotehničkih znanosti svoje goste. Posjetila su ga djeca vrtićke dobi i osnovnoškolci, ali i srednjoškolci iz brojnih škola diljem Slavonije.

A imali su vidjeti uistinu svega. Veliku i modernu zgradu fakulteta, brojne laboratorije i zanimljive radionice i predavanja. Maloj djeci posebno se jučer dojmio kutak sa životinjama u veselom hodniku Zavoda za animalnu proizvodnju i biotehnologiju.

Srednjoškolce su, pak, više zainteresirali eksperimenti u brojnim laboratorijima fakulteta, posebno u onome s kukcima.

Osnovni cilj ovakvih događaja približavanje je znanostvenoga rada visokoškolskih ustanova široj javnosti, kao i motiviranje mladih za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Na Fakultetu djeluju brojni studijski programi iz područja poljoprivrede, a u planu su i novi koji prate suvremene trendove po pitanju zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije. U ovome trenutku pohađa ga gotovo 1400 studenata.