Gospodarstvo

VELIKO PRIZNANJE

Krešimir Bubalo proglašen najboljim financijskim direktorom godine!

Krešimir Bubalo, član uprave Peveca, proglašen je financijskim direktorom godine u Hrvatskoj na četvrtoj dodjeli ove nagrade u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte.

Krešimir Bubalo proglašen najboljim financijskim direktorom godine!   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Republika.eu / Lider

Nagrada je dodijeljena u sklopu Konferencije CFO 2019. – Leading Finance to the Future, a uručio ju je Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik neovisne komisije koja je odabrala financijskog direktora godine. 

Bubalo je rekao kako je to veliko postignuće za njega i za Pevec. 

"U poslovanju se svaki dan suočavamo s nekim rizicima. Prije nekoliko godina identificirali smo ih 300 unutar kompanije i sve smo ih uspjeli prevenirati. Pevec je povećao prihode, kao i dobit u posljednje tri godine, a povećali smo i plaće jer nam je jako bitno zadovoljstvo zaposlenika. Nadam se da to može biti poticaj i drugim tvrtkama da dižu plaće, ali i državi da smanji davanja. Mi smo vodili jednu konzervativnu računovodstvenu politiku i tako ćemo nastaviti i dalje".

Konferencija je održana u Plaza Event Centru, a na njoj se okupilo više od 100 osoba iz poslovnog svijeta.

Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg izbora je tvrtka SAP, piše Lider.

U ime organizatora sudionike je pozdravila Marina Tonžetić, partnerica u Deloitteu Hrvatska i voditeljica CFO inicijative te istaknula značajnu ulogu financija, a onda i financijskih direktora u uvjetima nestabilnog i promjenjivog okruženja. Također se osvrnula na izazove s kojima se susreću financijski direktori – od digitalnih promjena do vodstva i sve veće važnosti funkcije financija.
 
Prije dodjele nagrade za najboljeg CFO a u Hrvatskoj 2018. Krešimiru Bubalu, okupljenima se obratio Zoran Stanković, prošlogodišnji dobitnik.