Politika

ŽIVI ZID TVRDI

Prikupljeno dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o zabrani financiranja političkih stranaka

Predstavnici Živog zida objavili su u nedjelju na službenoj facebook stranici da je prikupljeno dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o zabrani financiranja političkih stranaka iz državnog proračuna.

Prikupljeno dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o zabrani financiranja političkih stranaka?   FOTO:Darko Tomas / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

"Prikupili smo više od 375.000 potpisa, što je dovoljno za raspisivanje referenduma o zabrani financiranja političkih stranaka iz državnog proračuna", poručili su na facebooku Živog zida uz video.

Ističu kako su imali malo ljudi na terenu, većinom volontera i članova Živoga zida, a nije ih podržala nijedna politička stranka, udruga i dr. Otegotna okolnost, dodaju, bilo je nevrijeme, šutnja medija i sl, no unatoč tomu uspjeli su jer su ih podržali građani.

Denis Martinić iz inicijative "Uzmite novac strankama" rekao je kako inicijativa ima oko 400.000 potpisa, no to nije zaključna brojka. "Nakon 15 dana prikupljanja glasova, od Dubrovnika do Vukovara, mogu objaviti da imamo oko 400 000 glasova, a potpisi još pristižu. Ovo je danas za sve nas dvostruka pobjeda", kazao je komentirajući i osvajanje jednog mandata Živog zida na izborima za Europski parlament.