Osječko-baranjska

POTPISANI UGOVORI

Obilježava se Dan općine Bilje projektima vrijednim 15 milijuna kuna

Potpisivanjem ugovora za dva infrastrukturna projekta i početkom radova na obnovi dvije prometnice, u srijedu je obilježen Dan baranjske općine Bilje, u čijoj upravi ističu kako se na području općine realiziraju projekti vrijedni oko 15 milijuna kuna.

STV   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / Hina

Potpisan je ugovor o izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta, vrijedan više od 4 milijuna kuna, od čega će se 3,5 milijuna osigurati iz EU fondova, a općinski načelnik Željko Cickaj kazao je kako će se na taj način moći kvalitetno zbrinuti komunalni otpad, koji se sada vozi u Beli Manastir.

S izvođačem radova potpisan je ugovor o energetskoj obnovi Doma kulture u mjestu Vardarac,  vrijedan 1,3 milijuna kuna, od čega je 750 tisuća kuna iz EU fondova, a ostatak iz općinskih sredstava. S ozbirom da se radi o zapuštenom i energetski neučinkovitom objektu, načelnik Cickaj ističe, kako je ovo prilika poboljšati uvjete rada svim udrugama i mještanima, koji koriste taj dom.

U povodu Dana općine u Bilju su započeli radovi na izgradnji ceste i javne rasvjete u ulicama Biljske satnije ZNG-a i Strossmayerove, a vrijednost tih radova je preko 4 milijuna kuna, od čega je iz državnoga i županijskoga proračuna osigurano 1,2 milijuna kuna, a ostatak iz općinskog proračuna.

Rok za izvođenje radova je 240 dana, u općinskoj upravi ističu kako će nastojati da to bude i nešto brže, s obzirom da je riječ o frekventnim prometnicama, koje će nakon obnove biti sigurnije.

Kada se ovim projektima pridodaju još neki, poput izgradnje dječjeg vrtića u Kopačevu, vrijednoga preko pet milijuna kuna, na području općine Bilje provode se projekti vrijedni 15 milijuna kuna, od čega je 11 milijuna osigurano iz EU fondova. Dobro je da općina Bilje ima dovoljan fiskalni kapacitet za sudjelovanje u ovakvim projektima pa nastojimo učiniti sve što možemo da mlade obitelji ovdje imaju ugodan život, poručio je načelnik Cickaj.

Obilježavanje Dana općine nastavit će se u večernjim satima svečanom sjednicom Općinskog vijeća.