Osječko-baranjska

PRIMAT ĆE 150 DJECE

Otvorena nova zgrada dječjeg vrtića u Dardi

U baranjskom mjestu Dardi u ponedjeljak je otvorena nova zgrada dječjeg vrtića "Radost", koja će primati 150 djece predškolske dobi, vrijedna više od 11 milijuna kuna, od čega 9,7 milijuna kuna nepovratno iz EU fondova.

Otvorena nova zgrada dječjeg vrtića u Dardi   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Hina

 Time je u Dardi riješen dosadašnji problem nedostatka vrtićkih kapaciteta.

Vrijednost projekta je 11,4 milijuna kuna, od čega su 9,7 milijuna kuna nepovratna sredstva EU, a ostatak su osigurali Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova te općina Darda. Projektom je, na postojeću zgradu dječjeg vrtića, dograđena nova zgrada sa 1.500 četvornih metara unutarnjeg prostora.

Novu zgradu Dječjeg vrtića otvorili su izaslanik predsjednika Vlade saborski zastupnik Domagoj Mikulić i osječko-baranjski  dožupan Goran Ivanović.

Općinski načelnik Anto Vukoje rekao je kako se Darda posljednjih godina bori s nedostatkom prostora za djecu u vrtiću, a završetkom projekta vrtić će moći primiti 150 djece, čime će se riješiti dosadašnji problem popunjenosti kapaciteta, zbog čega je na smještaj u vrtiću čekalo  oko 40 djece s područja ove baranjske općine.
To čini i hrvatska Vlada RH koja, uz ostalo, kroz Program ruralnog razvoja financira izgradnju 500 dječjih vrtića, od kojih se 18 gradi na prostoru Osječko-baranjske županije, naglasio je Ivanović.

Dožupan Ivanović rekao je kako se demografski problem ne može riješiti sam od sebe, već se moraju stvoriti preduvjeti i infrastruktura, koja će tome ići u prilog.