Osječko-baranjska

NOVI CIRKUS U REŽIJI NAČELNIKA POD ISTRAGOM USKOK-A

Pinjuh automobilom blokirao izvoz šećerne repe na području Općine?!

Od ljudi koji izvoze repu s vlastitih površina pokušao je naplatiti kaznu za korištenje poljskih putova piše Glas Slavonije.

Zlatko Pinjuh   FOTO:STV
Piše: Republika.eu/ Glas Slavonije

Unatoč činjenici što je Visoki upravni sud Republike Hrvatske ukinuo odluku čeminačkog Općinskog vijeća, točnije članak 6. Odluke o općinskim porezima u dijelu kojim se utvrđuje iznos godišnjeg poreza za korištenje javnih površina s obzirom na vrstu vozila (…) - popularno nazvan ‘‘porez na ceste‘‘, u općini Čeminac nastavlja se provođenje te (doduše, nešto izmijenjene) odluke. 

Kako ističu mještani, na ulazu u Kozarac iz smjera Belog Manastira, neposredno uz nogometno igralište, dogodila se prava mala ‘‘drama‘‘. Tvrde, naime, kako je općinski načelnik, dr. Zlatko Pinjuh, osobnim vozilom prepriječio put šleperima koji su odvozili šećernu repu s poljoprivrednih površina, najvjerojatnije radi naplate ‘‘kazne‘‘ propisane spomenutom odlukom. 

Informaciju potvrđuje Petar Pranjić, član Odbora za ratarstvo pri Hrvatskoj poljoprivrednoj komori, koji cijelu priču naziva ‘‘dnom dna‘‘ i ‘‘nastavkom provođenja samovolje općinskog načelnika‘‘.

Opširnije pročitajte u Glasu Slavonije.