Osječko-baranjska

DVORAC TIKVEŠ

Počeo 8. simpozij "Kopački rit jučer, danas, sutra"

Na 8. međunarodnom simpoziju "Kopački rit jučer, danas, sutra", koji je počeo u četvrtak u kompleksu dvorca Tikveša, održat će se 49 izlaganja o bioraznolikosti, ekologiji i stanju okoliša u tom parku prirode.

Ilustracija   FOTO:Croatia Tips / Pixabay
Piše: Republika.eu / Hina

 Voditeljica Odsjeka za promociju i provedbu projekata u Javnoj ustanovi Parku prirode Kopačkome ritu Ružica Marušić je rekla kako se u izlaganjima promiče i multidisciplinarni pristup u obradi tema vezanih uz obrazovanje, povijest, jezikoslovlje, turizam i održivi razvoj. Istaknula je kako se ovogodišnjim simpozijem obilježava 20. obljetnica Zakona o proglašenju Parka prirode Kopačkoga rita.

Ravnatelj Javne ustanove Parka prirode Kopačkoga rita Tomislav Bogdanović izrazio je zadovoljstvo što radu simpozija pridonose znanstvenici i stručnjaci iz inozemstva.

"Simpozij je ujedno i prilika da se proširi poslovna suradnja pa tako najavljujemo skorašnje sklapanje sporazuma o suradnji između naše javne ustanove i Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada iz Zagreba”, rekao je Bogdanović.

Međunarodnu potporu organizaciji simpozija dali su međunarodna udruga zaštićenih područja uz rijeku Dunav i međunarodna znanstvena udruga Balkan Environmental Association.

Simpozij su organizirali Park prirode Kopački rit, Fakultet agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti i Odjel za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije.