Osječko-baranjska

ODLAZAK POPULARNOG GLUMCA

Osječki glumac Aleksandar Bogdanović izgubio bitku za život

Aleksandar Bogdanović, 45-ogodišnji nagrađivani glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, poznat i po filmskim i televizijskim ulogama, preminuo je od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila prije četiri dana.

U prometnoj nesreći teško stradao glumac osječkog HNK Aleksandar Bogdanović   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Radio Osijek/ SiB.hr

[25.12.2019.]

Ozljede su ipak, na žalost, bile preteške te je Bogdanović, unatoč naporima liječnika, preminuo na sam Božić. 

Bogdanović je rođen u Osijeku 17. lipnja 1974. godine, a Akademiju umjetnosti završio je u Novom Sadu. Već je godinama član dramskog ansambla HNK Osijeka, točnije, od 2011., kada se nakon 20 godina i vratio u rodni grad.

Od poznatog glumca prijatelji i poznanici opraštaju se na njegovom Facebooku.

“Uža obitelj odlučila je donirati organe jer bi i sam Aco dao bubreg bilo kome da je bilo potrebno. On je bio takav čovjek, veliki čovjek u svakom smislu”, rekao je za 24sata glumčev prijatelj Miroslav Čabraja.

Upravo danas Općinsko državno odvjetništvo objavilo je kako je uhićeni 22-godišnji vozač saslušan i zadržan u pritvoru. Protiv njega je podignuta kaznena prijava za teško ozljeđivanje pješaka, koja će sada biti preinačena u smrtnu posljedicu pod posebnim okolnostima

[22.12.2019.]

Prema podacima policije, prometna nesreća se dogodila oko 22 sata i 30 minuta u Osijeku na pješačkom prijelazu na Trpimirovoj ulici. Bogdanović se tada vraćao kući nakon što je odigrao još jednu svoju ulogu, ovaj put u predstavi „Kabaret Beckett“.

22-godišnjeg vozača koji je sudjelovao u nesreći policija je naknadno privela jer je pobjegao s mjesta nesreće. 

Prema informacijama iz osječkog KBC-a Bogdanovć je u induciranoj komi s teškim ozljedama glave opasnima po život, piše Radio Osijek.