Ostalo

SVJETSKI KUP U GIMNASTICI

Robert Seligman i Filip Ude u Melbourneu nastavljaju bitku za Olimpijske igre

Hrvatski dvojac na konju s hvataljkama, Filip Ude i Robert Seligman, otputovali su u Melbourne na prvi ovosezonski turnir Svjetskog kupa gdje nastavljaju borbu za Olimpijske igre u Tokiju.

Ilustracija   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Konkurencija je velika, a samo jedan vježbač plasirat će se na sportsku manifestaciju godine, onaj koji bude imao najviše bodova sa četiri glavna turnira Svjetskog kupa u posljednje dvije godine. Osim Melbournea, računaju se turniri u Cottbusu, Bakuu i Dohi. Filip Ude, srebrni iz Pekinga 2008., trenutno je četvrti na toj ljestvici, međutim, više od lova na Olimpijske igre veseli ga povratak natjecanjima jer iza njega je teška ozljeda noge.

"Sretan sam što sam se u tako kratkom vremenu uspio vratiti u formu, noga još uvijek boli ali za konj je to manje bitno jer sve mogu napraviti. Nemam pritiska što se tiče plasmana, šanse nisu prevelike, ima ih no puno stvari se treba posložiti", rekao je Ude.

Robert Seligman optimističniji je u vezi svog plasmana na Igre. U poretku je trenutno deveti, no smatra da je njegova razina forma dostatna za borbu s glavnim konkurentima. Po njemu su to, uz Filipa Udea, Iranac Saeedrez, Kanađanin Pellerin, Slovenac Bertoncelj i Kazahstanac Kurbanov.

"Ove pripreme za mene su bile izazov jer nikad se nisam ovako rano trebao natjecati. Ponosno mogu reći da sam se uspio spremiti i vjerujem da se mogu upustiti u borbu s glavnim konkurentima za to jedan mjesto. Vjerujem da će onaj od nas koji bude najbolje plasiran na kraju otići na Olimpijske igre", smatra Seligman.

Kvalifikacije u Melbourneu na rasporedu su u četvrtak, a borba za medalje u subotu.