Ostalo

OD 12. DO 17. LIPNJA

Đerek i Srbić zaštitna lica ovogodišnjeg izdanja gimnastičkog Svjetskog kupa u Osijeku

Ovogodišnje, 12. izdanje Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku održat će se od 17. do 21. lipnja te će za većinu natjecatelja biti zadnje natjecanje prije nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ilustracija   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / Hina

Na prošlogodišnjem izdanju hrvatski su predstavnici ostvarili dvije pobjede, domaći adut Robert Seligman bio je najbolji na konju s hvataljkama dok je sjajna Splićanka Ana Đerek oduševila suce vježbom na parteru što je publika itekako znala nagraditi.

"Publika je ovdje nevjerojatna, stvarno. Ma jednom u životu tako nešto osjetiš", prisjetila se Đerek svog zlata iz 2019.

I ove godine će se u Osijeku okupiti olimpijski, svjetski i europski osvajači medalja. Među njima, domaćoj publici, i dalje najdraži ostaju Robert Seligman, Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Tijana Tkalčec i Ana Đerek.
Zaštitna lica ovogodišnjeg izdanja u Osijeku su najbolji sportaš Hrvatske Tin Srbić i sjajna Ana Đerek.

"Sretan sam da sam ponovno lice DOBRO World Cupa. Obožavam nastupati u Osijeku i pred domaćom publikom, a ove godine će to biti i zadnje natjecanje prije Olimpijskih igrara u Tokiju tako da ću sigurno dati sve od sebe da napravim najbolji rezultat, razveselim publiku i promoviram gimnastiku na najbolji mogući način", poručio je Srbić.

"Drago mi je što ponovo imam priliku promovirati gimnastiku i meni najdraži Svjetski kup. Veselim se nastupu, druženju i vrhunskoj organizaciji", o svom povratku u Osijek i prilici da ponovno bude zaštitno lice jednog od najvećih gimnastičkih događaja u ovom dijelu Europe rekla je ponajbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek.