Politika

POČINJE LI SUKOB U ŽUPANIJSKOM HDZ-U?

Najava HDSSB-ove kandidature na predstojećim lokalnim izborima izazvala nezadovoljstvo u HDZ-u

Objava koja se u utorak pojavila na Facebook stranici HDSSB-a, izazvala je, piše Jutarnji list, nezadovoljstvo među dijelom HDZ-ovaca. Pogotovo dio u kojem se navodi da će HDSSB imati kandidate za župana i gradonačelnika Osijeka na nadolazećim lokalnim izborima.

Objava koja se u utorak pojavila na Facebook stranici HDSSB-a   FOTO:Screenshot Facebook
Piše: Republika.eu

Branimir Glavaš kao saborski zastupnik HDSSB-a u proteklom je mandatu podržavao Vladu Andreja Plenkovića, a sada se kandidat te stranke Josip Salapić, podsjećamo, našao na listi HDZ-a. No, zbog protivljenja Ivana Anušića ne u IV.., već u VII. izbornoj jedinici.

Salapić je, kako su objavili na Facebook stranici, krenuo u kampanju. Dokaz tomu je i fotografija na kojoj se nalazi u društvu šefa stranke Andreja Plenkovića, te nositelja liste u VII. izbornoj jedinici Tome Medveda.

"Na tu HDSSB-ovu objavu u prvom redu gledam kao na poruku Ivanu Anušiću, osječko-baranjskom županu i nositelju naše liste u IV. izbornoj jedinici, jer je poznato da Anušić nije želio da Salapić bude na njegovoj listi za izbore", komentar je jednog istaknutog HDZ-ovca za Jutarnji list.

Potvrdio je isti izvor kako je Anušić zbog svega ušao u sukob s vodstvom HDZ-a, a upravo u prilog tomu ide i javni pogovor kako mu je, nakon spomenute drame koja se odvijala, Plenković koji inače slovi kao veliki diplomat, za kaznu na listu nametnuo ministra Pavića, koji je trebao biti na listi u VII. izbornoj jedinici. Jer, poznato je, stranački šefovi ne praštaju neposluh...

"Neki u HDZ-u smatraju da bi ovo mogao biti početak velikog sukoba i problema u toj županiji", zaključuje Jutarnji list.