Osječko-baranjska

PRILIKA ZA SVE OSNOVNOŠKOLCE

Ljeto u domu tehnike – od osnova do budućeg samostalnog usavršavanja

Programiranje lego modela, elektronika za djecu, škola letenja dronova, crtanje 3D olovkom – samo su neke od radionica na ovogodišnjem programu 18. Ljeta u Domu tehnike koje počinje sljedećeg ponedjeljka. Bit će to prilika za sve zainteresirane osnovnoškolce da kvalitetno iskoriste slobodno vrijeme i nauče neku novu vještinu.

Ljeto u domu tehnike – od osnova do budućeg samostalnog usavršavanja   FOTO:Republika.eu
Piše: Marija Čiček / Republika.eu

Ljetni praznici su vrijeme kada učenici odmaraju od školskih obaveza i na nekoliko mjeseci zaborave na školu. No za one koji ipak vole iskoristiti to vrijeme za učenje nečeg novog, a pritom ih zanima tehnička kultura, imat će itekako razloga posjetiti osječku Tvrđu tijekom sljedećih nekoliko tjedana jer počinje 18. Ljeto u domu tehnike.

Prve radionice počinju u ponedjeljak, 20. srpnja, a cijeli program traje do 28. kolovoza. Zainteresirani na raspolaganju imaju 12 radionica. Sljedećeg tjedna polaznici će učiti izrađivati ukrase od papira, odnosno quilling, a istovremeno trajat će i radionica izrade nakita i ukrasnih predmeta.

Bit će tu i uvoda u maketarstvo, 3D modeliranje, a igrat će se i nogobot. Sve je to samo dio onoga što se nalazi na ovogodišnjem programu i što će polaznicima biti dobra osnova za daljnje samostalno usavršavanje kroz programe Centra tehničke kulture ili udruga tehničke kulture. Radionice su namijenjene za učenike osnovne škole, od 1. do 8. razreda, a za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem Interneta ili u tajništvu Doma tehnike.

Sve informacije o terminima radionica, kao i cijenama programa, pronađite na službenoj web stranici Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka.