Osječko-baranjska

KUPALIŠTE ŽUDI ZA OBNOVOM

Rekonstrukcija Copacabane vrijedna čak 15 miljuna kuna!

Što će se točno događati sa osječkom Copcabanom u idućim mjesecima? Kako će izgledati u budućnosti? Koji zahvati su pred popularnim osječkim kupalištem? Doznali smo, naravno na osječkoj Kopiki!

Piše: Marin Ćurić / Republika.eu

Mir i tišina na popularnom osječkom kupalištu mogu zavarati. Iako se ne čuje buka građevinskih strojeva, neki radovi se izvode, uvjeravaju nas u Športskim objekima.

"Radovi su lagano krenuli na ovom olimpijskom bazenu, ali s obzirom da je dolje vrijeme i sezona kupanja, nije baš uredu da stavimo tu bagere da se počne naveliko kopati, lupati, stvarati buku, pa čekamo pred kraj ljeta da počnemo sa opsežnijim radovima, da bar ako već nema bazena da se bar na Dravi dolje mogu kupati na miru", kaže direktorica Športski objekti d.o.o. Nataša Brčić.

Rekonstrukcija Copacanane košta čak 15 milijuna kuna. Donosi ne samo rekonstrukciju samih bazena, već prijeko potrebnu zamjenu cjevovoda i filternica. Cijevi na kupalištu nisu zamijenjene otkako je Copacabana izgrađena, od 1975. godine. Filternica je također iz tog vremena. Stoga ne čudi kako Kopika ove godine  ne bi dobila dozvolu za rad, zbog zdravstveno neispravne vode. I bazeni će doživjeti velike promjene jer  u ovakvom obliku i ponudi nisu više interesantni kupačima, dodaje Brčić.

"Tako da ćemo tu imati i beach bar na jednom bazenu i valove i vjerojatno još tobogana na ovom postojećem tornju, pored ovog tobogana. A ono što mi je posebno drago da se olimpijski bazen dovede u mjere da bude pogodan za naše vaterpolo i plivačke klubove", dodaje Brčić.

Što znači proširivanje olimpijskog bazena. Slijede grijanje i natkrivanje bazena kako bi na njima klubovi mogli boraviti cijele godine. Najavljuju se jednoobrazni ugostiteljski objekti različite ponude, uz šetnicu. Ograda bi konačno nestala. To znači i vrlo vjerojatno naplaćivanje ulaza na Copacabanu, uključujući i dravsku plažu.