Osječko-baranjska

DAN SVETE ANE

Dan MO Tenja - novi dječji vrtić jedan od najvažnijih prioriteta

U nedjelju je Dan Svete Ane, a posebno slavljeničko ozračje je u osječkom prigradskom naselju Tenja, koje slavi crkveni god i Dan mjesnog odbora. Zbog situacije s koronavirusom neće biti svečane sjednice Vijeća Mjesnog odbora, a položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve branitelje i poginule civile iz Tenje.

Piše: Josip Dubrović / Republika.eu

Počast onima koji su za Tenju dali najvrijednije što imaju, vlastiti život. Vijence su podno spomenika hrvatskim braniteljima i civilima iz Tenje položila izaslanstva Mjesnog odbora, grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Koronakriza, kažu u Mjesnom odboru, poremetila je planirane aktivnosti i projekte u Tenji za ovu godinu, a grad je i ovdje smanjio proračun s 550 na 100 tisuća kuna.

Osječka dogradonačelnica i stanovnica Tenje Žana Gamoš kaže kako su u pripremi dva velika projekta. Na parceli u Osječkoj ulici, u sklopu Programa društveno poticane stanogradnje gradit će se 70 gradskih stanova, a u tijeku je i priprema postupka javne nabave za izradu projektne dokumentacije za dječji vrtić.

Inače, u Tenji je nastavljen trend doseljavanja mladih obitelji, pa se izgradnja novog dječjeg vrtića smatra jednim od trenutačno najvažnijih prioriteta.