Osječko-baranjska

PRIJETI MU KAZNA DUGOTRAJNOG ZATVORA

Jednomjesečni istražni zatvor za muškarca koji je ozlijedio djecu u Baranji

Zbog sumnje da je pokušao usmrtiti dvoje djece, 49-godišnjaku koji je jučer u Dardi i Mecama oštrim predmetom, ali ne odvijačem kako neki mediji prenose, ozlijedio dječaka i djevojčicu od 11 godina, određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Jednomjesečni istražni zatvor za muškarca koji je ozlijedio djecu u Baranji   FOTO:Republika.eu
Piše: Jelena Grgić / Republika.eu

Djeca nisu u životnoj opasnosti, motivi napada su nepoznati, a neslužbeno se spominje da je bio izrevoltiran što mu je isključena struja.

"Danas je dežurni sudac istrage zaprimio prijedlog ŽDO protiv hrvatskog državljanina u dobi od 49 godina. Prijedlog je podnesen zbog osnovane sumnje da je navedeni počinio dva teška kaznena djela pokušaja ubojstva na štetu dvoje djece u dobi od 11 godina. Sudac istrage je proveo ročište i utvrdio osnovanim prijedlog da je navedeni počinio ta djela, a našao je i posebne uvjete bojazan zbog ponavljanja kaznenog djela i osnovu da je nužno odrediti istražni zatvor zbog neometanog vođenja kaznenog postupka jer je predviđena kazna dugotrajnog zatvora", rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac.

"Ono što je najvažnije sada je da je Baranja sigurna i da građani mogu biti mirni i ne trebaju biti zabrinuti da bi se moglo opet nešto takvo ponoviti", rekao je glasnogovornik PU osječko-baranjske Zoran Kon.