Politika

POZNAT PRVI PROTUKANDIDAT

HDSSB-ov Matko Perković kreće u ''rušenje'' kontroverznog načelnika Općine Čeminac Zlatka Pinjuha!

Glavni tajnik HDSSB-a i vijećnik te stranke u općinskom vijeću Općine Čeminac Matko Perković bit će kandidat na predstojećim Lokalnim izborima koji će se održati sljedeće godine.

Matko Perković   FOTO:Republika.eu
Piše: I.K. / Republika.eu

Perković, u javnosti prepoznat kao jedan od najžešćih kritičara Pinjuhovih poteza i njegove politike, tako će u izravan politički obračun sa načelnikom koji je godinama u središtu medijske pozornosti zbog svojih poteza.

Podsjetimo, najzvučnije je u javnosti odjeknulo Pinjuhovo uvođenje naknade za korištenje javnih cesta, u javnosti prozvana "traktorinom", koju je država na koncu ukinula.  No, to nije sve. Osim što je isključen iz HDZ-a, Općinu su pod njegovim vodstvom posjetili interventna policija i USKOK, protiv njega je održan niz prosvjeda u kojima su ga prosvjednici nazivali ''faraonom i gospodarom života i smrti", a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zbog kršenja zakona oplelo ga je po džepu,

Iako Perkovićeva kandidatura još nije službeno objavljena, za komentar smo upitali predsjednika HDSSB-a Branimira Glavaša koji je potvrdio kako je stranka krenula u ozbiljnu pripremu za lokalne izbore, a  analiza na terenu, kaže nam Glavaš, iznjedrit će najbolje kandidate u pojedinim jedinicama lokalne samouprave.

Upravo je Perković, smatra Glavaš, idealan kandidat za načelnika Općine Čeminac, te će s te pozicije i krenuti u rušenje s funkcije kontroverznog i dugogodišnjeg načelnika Zlatka Pinjuha.

Jedan od glavnih razloga zašto je odmah odlučeno o kandidaturi, rekao nam je Glavaš, jest to što je Perković posljednih dana izvrgnut pritiscima iz stranke koja mrzi HDSSB, ali voli oko sebe okupljati bivše članove te stranke i ovih im dana šakom i kapom dijeli pristupnice, da promjeni stranački dres, što je Perković rezolutno odbio.