Osječko-baranjska

RAK RANA NOVOUREĐENOG TRGA

Ruglo odlazi u povijest: napokon prodan atraktivni prostor na osječkom Vijencu Ivana Meštrovića

Atraktivan poslovni prostor na osječkom Vijencu Ivana Meštrovića, a nasred prije godinu dana otvorenog Ivaninog trga, godinama je prazan i zapušten. Po najnovijim informacijama, udahnut će mu se novi život.

Ruglo odlazi u povijest: napokon prodan atraktivni prostor na osječkom Vijencu Ivana Meštrovića   FOTO:Republika.eu
Piše: Marin Ćurić / Republika.eu

Ivanin trg na osječkom Vijencu Ivana Meštrovića svečano je otvoren krajem rujna prošle godine. Uz neke manje zamjerke građana, uvelike je poboljšao kvalitetu života u ovom dijelu grada i njegov izgled, no poslovni prostor koji se na njega naslanja i nije u najboljem stanju. Godinama je prazan, a jedini sadržaj koji trenutačno nudi je bankomat. No, objekt je nedavno prodan i stvari se pokreću oko njegove prenamjene.

"To nam je bila jedna rak rana tog dijela. Uredili smo trg, uređujemo sve, ostalo nam je to. Ali evo, najnovija vijest, projekt je u završnoj fazi, otvorit će se centar dentalne medicine. Gospodin Čalušić, odnosno njegova kćerka je to preuzela", rekao nam je predsjednik Vijeća GČ Tvrđa Zoran Batnožić.

Od šezdesetih godina prošlog stoljeća do danas objekt je promijenio nekoliko namjena. Prvotno je ovdje bila OTP trgovina, poslije Domovinskog rata poznata mesnica, a onda i zelena tržnica. Nakon toga, dugo je godina bio napušten.

"Poslije toga je bilo prazno, ruglo toga svega skupa i napokon bilo je zainteresiranih, međutim na kraju je ipak se ispostavilo da ćemo napraviti centar dentalne medicine, privatno ulaganja. Projekt je u završnoj fazi i u proljeće kreću radovi", kaže Batnožić.

A oni koji su već počeli u susjedstvu Vijenca Ivana Meštrovića, projekt je vrijedan 90 milijuna kuna, a 64,5 milijuna je iz europskih fondova. Riječ je dakako o obnovi cjelokupne infrastrukture Tvrđe, radovima koji u planiranom obimu u staroj gradskoj jezgri nisu izvedeni više od stoljeća. Osim toga, u ovoj gradskoj četvrti planira se  natječaj za rekonstrukciju Istarske ulice, provesti do kraja ove godine, točnije njezinog južnog dijela koji je u katastrofalnom stanju.