Osječko-baranjska

VELIKI KORAK NAPRIJED

Širi se Elektrotehnička i prometna škola, stiže nova oprema

Nakon sveobuhvatne energetske obnove Elektrotehnička i prometna škola u Osijeku ove je jeseni zasjala u novom ruhu, a sada je ponovno u novim radovima. Veliko gradilište pored škole za godinu i pol dana postaje novi dom za praktičnu nastavu 600 - njak učenika ove strukovne škole.

Širi se Elektrotehnička i prometna škola, stiže nova oprema   FOTO:Republika.eu
Piše: Marija Završki / Republika.eu

Od 2018. godine Elektrotehnička škola nosi titulu Regionalnog centra za kompetentnost. Za školu je to veliki korak naprijed jer kroz stručne programe i edukacije jačaju ljudske kapacitete – i nastavnike i učenike. Največi projekt u sklopu programa svakako su radovi na infrastrukturi. Škola se širi na 2200 novih četvornih metara.

"Vrijednost infrastrukturalnog projekta je nešto ispod 30 milijuna kuna, a vrijednost radova je 20 milijuna kuna. Razlika novaca je nabava nove i suvremene opreme, opremanje objekta tako da bi nakon 18 mjeseci završetka radova imali jednu suvremenu zgradu opremljenih laboratorija usmjerenih na podučavanje učenika za tržište rada", kaže ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku Antun Kovačić.

Stižu novi strojevi, alati, oprema za rukovanje bez koje nema praktične nastave. A ona će po useljenju u novi prostor izgledati puno drugačije.

"Tako da učenici više rade blokovski, ciljamo na određene projektne zadatke, tako da u nekom periodu u recimo tjedan dana savladaju određen predmet. Pa će u drugom turnusu opet će imati predmet tako da mogu kontinuirano raditi na procesima, a ne samo dva školska sata koliko sada imaju", kaže Kovačić.

Do ljeta 2022. godine zgrada će otvoriti svoja vrata, a tada će se uz opremu useliti i učenici na praktičnoj nastavi.