Kino & Film

IN MEMORIAM

Otišla još jedna legenda: Preminuo Mustafa Nadarević

Otišla je još jedna legenda. U 77. godini preminuo je poznati glumac Mustafa Nadarević. Bio mu je dijagnosticiran karcinom pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu. Početkom godine uključio se u kampanju "Udahni za život" kada je za Media servis je objasnio kako se nosio sa zloćudnom bolešću.

Otišla još jedna legenda: Preminuo Mustafa Nadarević   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Media Servis

"Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest."

Nažalost bolest nije pobijedio, no tada je uputio poruku svima koji pripadaju rizičnoj skupini, odnosno dugogodišnjim pušačima.

"Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao, da se plaše doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio 'jao', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu."

Iako rođeni Banjalučanin, najveći dio života proveo je u Zagrebu, dok je živio i radio diljem bivše Jugoslavije. Pamtit ćemo ga po brojnim ulogama, do filmskih u ''Otac na službenom putu'' redatelja Emira Kusturice, u ''Glembajevi'' Antuna Vrdoljaka pa sve do ''Praznik u Sarajevu'' i ''Ničija zemlja''. Posljednjih godina bio je omiljeno lice na tv ekranima u ulozi Izeta Fazlinovića u seriji ''Lud, zbunjen normalan''.