Osječko-baranjska

RADE I KANTINE

Studentska prehrana u osječkom STUC-u i dalje radi normalno

Cijelo vrijeme pandemije u Osijeku je radio studentski restoran u STUC-u. Iako uz određene mjere i u smanjenom kapacitetu, svaki dan i u vrijeme zatvaranja ekonomije posluživali su doručak, ručak i večeru studentima, a to čine i sada.

Piše: Branimir Suhić / Republika.eu

Na prazan stomak teško je učiti, pa nije čudno što je još praktički jedino mjesto na kojemu se studenti mogu vidjeti okupljeni u nešto većem broju – studentski restoran u osječkom STUC-u. Cijelo vrijeme pandemije, kažu u Studentskom centru, restoran je radio, jer su diljem zemlje studentski centri bili izuzeti kada je u Hrvatskoj bilo proglašeno zatvaranje uslužnih djelatnosti.

"Cijelo vrijeme, naša kuhinja u smanjenom kapacitetu je radila, i kroz taj treći i četvrti mjesec, i svi studenti koji su se zatekli u gradu, koji nisu imali gdje otići, su svaki dan mogli dobiti svježe pripremljene obroke, doručak, ručak i večeru. U ovom trenutku, bez obzira što je stanje takvo kakvo je, što možemo svaki dan pratiti, svi naši objekti prehrane rade, studenti su ovdje, dolaze svaki dan na doručak, ručak i večeru ovisno i o tome kakve su njihove obveze na fakultetima", kaže nam Tihomir Milinović iz STUC-a Osijek.

Isto tako, kaže Milinović, rade i kantine, gdje studenti u kraćim pauzama između predavanja mogu na brzinu nešto pojesti ili popiti.

"Studenti su se vratili, ne možda u onolikoj mjeri koliko ih je bilo prijašnjih godina, no možemo reći da je ipak to zadovoljavajuće obzirom na stanje kakvo je, općenito u zemlji, ugostiteljstvu i nama srodnim djelatnostima", dodaje Milinović.

Restoran samoposluživanja u Studentskom centru od ponedjeljka do petka od 8 do 19:30 poslužuje doručak, ručak i večeru, dok subotom i nedjeljom radi od 11:30 do 19 sati uz ručak i večeru.