Politika

RAD PRAVOSUĐA OCIJENILA KATASTROFALNIM

Vidović Krišto zatražila razrješenje razrješenje predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse te Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek

Zastupnica Karolina Vidović Krišto uputila je poziv hrvatskim predsjednicima države i vlade, Zoranu Milanoviću i Andreju Plenkoviću, za hitnim djelovanjem u segmentu pravosuđa. Od predsjednika i premijera zatražila je razrješenje predsjednika Vrhovnog suda, Đure Sesse, te Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek.

Vidović Krišto zatražila razrješenje razrješenje predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse te Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek.   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Narod.hr

“Ovaj tjedan ponovno smo svjedočili vrijeđanju hrvatskih građana od strane pravosuđa, koje ti isti građani financiraju. Svi mi već 20 godina znamo da pravosuđe udara po građanima i sirotinji, a kad su u pitanju moćnici, onda uvijek nailazimo na opravdavanja, na izigravanje i egzotična tumačenja zakona, a rezultat je uvijek isti – moćnicima se ništa ne događa, ma koliki njihovi prijestupi bili. Sad imate tumačenja da moraju biti otisci prstiju na novčanicama i slične nebuloze”, istaknula je i ocijenila rad pravosuđa katastrofalnim.

Zatražila je i formiranje povjerenstva za izradu Zakona o Državnom sudbenom vijeću i Državnom odvjetništvu.

Zahtijevam od predsjednika i premijera da odmah djeluju, jer je pravosuđe rak rana, a svi drugi problemi u Hrvatskoj su samo metastaze tog glavnog karcinoma. Od predsjednika i premijera tražim da odmah pokrenu razrješenje predsjednika Vrhovnog suda, Đure Sesse, te Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek, te istovremeno formiranje povjerenstva koje će odmah započeti s izradom zakona o državnom sudbenom vijeću i DORH-u. Taj novi zakon mora sadržavati obvezu utvrđivanja razmjera prihoda sa stvarnom imovinom svih pravosudnih dužnosnika, te isto tako, u pravosuđu ne će moći nitko obnašati dužnost tko je sudjelovao u totalitarnim organizacijama kao što su KPH, UDBA, KOS, itd.

Nakon trideset godina od pada komunizma Hrvatska još uvijek ima pravosuđe premreženo tim bivšim organizacijama, koje se usput i korumpirali, a zbog tog i takvog pravosuđa imamo stanje kakvo imamo", rekla je Vidović Krišto.

Izvor: narod.hr