Politika

ZANIMLJIV LUPING

HDZ-ova vijećnica iz Osijeka na natječaju zaposlena u Ministarstvu regionalnog razvoja: u dva tjedna do duplo veće plaće!

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u rujnu ove godine raspisalo je natječaj za mjesto višeg stručnog savjetnika u Službi za strateške projekte. Na njega je pristiglo 63 prijave, a primljena je diplomirana pravnica i gradska vijećnica HDZ-a iz Osijeka, Sanda Pašuld.

HDZ-ova vijećnica iz Osijeka na natječaju zaposlena u Ministarstvu regionalnog razvoja: u dva tjedna do duplo veće plaće!   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Telegram.hr

Kako piše i otkriva portal Telegram, samo 16 dana nakon što je dobila Rješenje o rasporedu na radno mjesto višeg stručnog savjetnika, Pašuld je već raspoređena u kabinet ministrice Nataše Tramišak na funkciju glavne savjetnice!

Pozicija je to koja je dvostruko više plaćena od one na koju je primljena. Da stvar bude zanimljivija, za glavnog savjetnika ne raspisuje se natječaj već ministar ili ministrica sami biraju koji će državni službenik moći popuniti to mjesto!

Važan je detalj da je ministrica mogla Pašuld zaposliti kao posebnog savjetnika, no onda bi ona morala otići iz ministarstva jednom kada Tramišak završi mandat. Ovako pak ostaje u sustavu kao viši stručni suradnik, tko god u budućnosti došao na vlast, piše dalje Telegram.

Za taj su portal iz Ministarstva između ostalog odgovorili kako je “mjesto glavne savjetnice intenzivno i zahtjeva cjelodnevnu prisutnost na radu”. 

No Telegram je otkrio da je Pašuld, iako je tek zaposlena, već izbivala s posla zbog drugih obveza. Dan prije nego joj je istekao probni rok, otišla je u Osijek na sjednicu Gradskog vijeća.

Testiranje za radno mjesto na koje je primljena održano je 8. listopada, a komisija je odlučila da sve uvjete zadovoljava upravo Sanda Pašuld. Primljena je na koeficijent od 1,523, što je bruto plaća od 8848 kuna mjesečno.

No 16. studenoga, dakle mjesec dana prije isteka probnog roka, Pašuld je odjednom prebačena na poziciju glavne savjetnice ministrice pri čemu joj koeficijent skače s 1,523 na 3,201, a što je mjesečna bruto plaća od 18.597 kuna.

Telegram je Ministarstvo upitao kako je Pašuld tako strelovito napredovala, odnosno kako je ministrica u svega dva tjedna prepoznala da se u višoj stručnoj savjetnici Pašuld krije idealni kandidat za mjesto njene glavne savjetnice? Odgovorili su kako je ministrica ocijenila da su iskustvo i vještine gospođe Pašuld “potrebne za podizanje efikasnosti službe kad su u pitanju donošenje zakonskih dokumenata i strateških akata u Ministarstvu”.

Cijeli članak pročitajte na portalu Telegram.