Gospodarstvo

SAJAM TURIZMA

Slavonski vinari na Beowineu

Na Međunarodnom sajmu turizma i sajma Beowine koji održava u Beogradu do nedjelje sudjeluje i deset turističkih djelatnika i vinara s područja Osječko-baranjske županije već treću godinu za redom.

Tomislav Miletic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Hrvatski vinari sa sva četiri županijska vinogorja, svakog dana organiziraju degustacije svojih vina, dok su djelatnici u turizmu sudjelovali na poslovnim razgovorima sa svojim kolegama iz Srbije, BiH, Austrije, Mađarske i Njemačke.

Predstavnica Državne ergele Đakovo i Lipik Silvija Butković, došla je s namjerom da program ergele ponudi turističkim agencijama iz Srbije dok Ines Palko iz Udruge Upriv predstavlja novu povezanu gastroturističku ponudu pod nazivom "Baranja u pet koraka", Dušan Dušanić iz Hora toursa zainteresiran je za destinacijske ponude upravo u zemljama neposrednog okruženja.

Kako prenosi Glas Slavonije,na štandu HGK - Županijske komore Osijek, koja je i ove godine organizator nastupa naših izlagača,je vrlo živo. Jasna Antunović predstavlja Premium liniju vina – vrhunski chardonnay sur lie i graševinu. "Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju uvoznici naših vina u Srbiji ostvarit će mnogo bolje uvjete od sada postojećih, pa se želimo što bolje predstaviti", istaknula je Antunović, ne skrivajući želju da se hrvatska vina nađu na stolovima top restorana u Novom Sadu i Beogradu.