Osječko-baranjska

ISTRAŽIVANJE

Buriću u Belišću značajna prednost ispred Borića

OSIJEK - Saborski zastupnik Dinko Burić (HDSSB), bit će novi gradonačelnik Belišća - to se može iščitati iz rezultata novog predizbornog istraživanja.

dr. Dinko Burić (HDSSB)   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Glas Slavonije

Na uzorku od 641 građanina Belišća istraživanje je prošloga tjedna proveo istraživački tim pod stručnim mentorstvom prof.dr.sc. Maneta Medića, stručnjaka za politički marketing. 

Prema tom istraživanju, dugogodišnji gradonačelnik Belišća Zvonko Borić (SDP-HNS-HSU), kojemu je ovo već treći mandat, ušao bi, istina tijesno, u drugi krug izbora gdje bi uvjerljivo bio poražen od Burića

U drugome bi krugu HDSSB-ovac Burić, bez glasova neodlučnih, mogao dosegnuti i više od 60 posto glasova, pokazuju podaci iz istraživanja. A aktualni gradonačelnik Borić morat će se boriti i za ulazak u drugi krug, jer mu je HDZ-ovac Dinko Huis za petama, sa zaostatkom od samo 0,81 posto glasova. Kako se u Belišću možda može očekivati i još koja kandidatura, primjerice iz redova HSP-a, bitka za drugi krug trebala bi svakako biti vrlo neizvjesna. 

Što se tiče izlaznosti na izbore, od anketirana 641 Belišćana 77,38 posto ih kaže da će dati nekome svoj glas, dok ostali to, tvrde, ipak neće učiniti.