Događanja

STAND UP COMEDY

Eddie Izzard u Osijeku

U sklopu svoje svjetske turneje Force Majeure, jedan od najpoznatijih komičara, Eddie Izzard, nastupit će i u Osijeku 26. ožujka.

Eddie Izzard u Osijeku   FOTO:Radio Osijek
Piše: Radio Osijek

Nakon dvije godine redovitog uspješnog dovođenja sjajnog komičarskog stand up showa London Calling Comedy Club diljem Hrvatske pa tako i Osijek, ista ekipa koja stoji iza te zabavne poslastice koncem ožujka 2013. godine u Lijepu Našu dovodi izvrsnog britanskog komičara Eddieja Izzarda, trenutačno jednu od najvećih komičarskih zvijezda na svijetu!

Dakle, u sklopu velike najnovije i do sada najveće svjetske turneje nazvane Force Majeure, iznimno komičarsko ime dolazi i u Hrvatsku: 22. ožujka u Dubrovnik, 24. ožujka u Zagreb, a 26. ožujka u 20 sati nastupit će na pozornici HNK-a u Osijeku!  
 
Uz Izzardov menadžment iz tvrtke Mick Perrin Worldwide tako je organizator osječkoga gostovanja Udruga Urbani ured iz Zagreba u suradnji s Udrugom Grupa građana iz Osijeka. Inače, turneju Force Majeure Izzard započinje u Estoniji, Litvi i Hrvatskoj, a ukupno će do konca godine obići više od 25 zemalja na nekoliko kontinenata.
Bez imalo pretjerivanja, ovo se gostovanje u svijetu komedije može mjeriti s tim da bi, primjerice, u kategoriji popularne glazbe u Osijeku gostovao David Bowie ili The Rolling Stones.  

Inače, 51-godišnji Britanac Eddie Izzard trenutačno je jedan od najpopularnijih svjetskih stand up komičara, a poznat je po svojim oštrom i izravnom smislu za humor, koji često uključuje i pantomimu i presvlačenje. Zbog njegovog osebujnog smisla za humor članovi poznate britanske komičarske skupine Monty Python često ga nazivaju "izgubljenim pajtonovcem", a imao je zapažene gostujuće role i u nekoliko hit filmova kao što su Oceanovih 12 i Oceanovih 13.


Svakako valja istaknuti kako će Eddie Izzard na turneji Force Majeure izvoditi potpuno novi komičarski materijal pa je stoga ovaj događaj i dodatno ekskluzivan. Cijeli show je, naravno, na engleskom jeziku, a trajat će više od dva sata sa stankom.

Ulaznice za osječko gostovanje ove svjetske zabavne i kulturne atrakcije pak puštene su u prodaju elektronskim putem 30. siječnja na www.ulaznice.hr.
U osječkom HNK sjedala su podijeljena u njihove tri redovne cjenovne kategorije. Za prvu karte stoje 180, za drugu 140, a za treću 100 kuna.

A evo kako je Izzard pozvao Hrvate na svoju stand up izvedbu: "Hrvatska, ja sam Eddie Izzard. Sa svojom komičarskom predstavom na engleskom jeziku uskoro dolazim u Hrvatsku. Dođite i pogledajte! Ili nemojte. Meni je svejedno. Ali, ako dođete – živjet ćete vječno. Možda."