Ostalo

BERTHOLD KOSTELIĆIMA

Oni samo blebeću okolo i žale se

Glavni trener austrijske muške skijaške reprezentacije, Mathias Berthold, vrlo vjerojatno isfrustriran podbačajem austrijskih skijaša na SP u Schladmingu, izvrijeđao je i Kosteliće.

Piše: Republika.eu/Sportske novosti

Kada se sve skupa zbrojilo i proanaliziralo, najveća svjetska skijaška sila i nije dominirala na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu. Odmah potom kritike na svoj račun dobio je glavni trener muške skijaške reprezetacije Mathias Berthold, koji se s njima baš i nije znao nositi.

Između ostalih, kritike na račun austrijske skijaške reprezentacije uputio je i legendarni Herminator, Austrijanac Herman Maier, kojem je zbog toga poručeno da mu je bolje da šuti.

"Mene ljuti što Maier priča o sustavu koji uopće ne poznaje budući da se on od njegova vremena temeljito promijenio", izjavio je Berthold.

Zanimljivo je kako se Berthold obrušio na hrvatsku reprezentaciju zbog pitanja novinara što misli o prigovorima Ante Kostelića vezanima za kvote natjecatelja. 

"Oni bi trebali dići guzice, uspostaviti razvojni program, a ne bacati milijune na samo jednog skijaša. Olakšavaju si posao, ne rade ništa za mlade, okupili su 15 trenera za jednog skijaša i onda samo blebeću okolo i žale se", prenose riječi Bertholda Sportske novosti