Nogomet

NAJAVA IZ BEOGRADA

Grobari i Delije dolaze na Maksimir?

„Utakmica godine“ koja se treba održati 22. ožujka u Maksimiru između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije podigla je nevjerojatne tenzije među navijačima.

Hrvatski navijači   FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
Piše: Republika.eu/ Slobodna Dalmacija

Iz susjedne Srbije tako stižu najave njihovih najpopularnijih navijačkih skupina u kojima „Grobari i Delije“ najavljuju da će doći bodriti svoje „orlove“ unatoč sporazumu dviju saveza da se zbog utakmice visokog rizika karte neće prodavati gostujućim navijačima.

Službenih potvrda još nema ali Slobodna Dalmacija donosi izjavu jednog beogradskog navijača koji tvrdi da se jako vesele dolasku u Zagreb.
“Na odlazak u hrvatsku metropolu čekamo već dva desetljeća i ždrijeb kvalifikacija jako nas je razveselio. Nema te sile koja nas može spriječiti da dođemo u Zagreb na utakmicu, a siguran sam da će tamo biti i Delije, te svi kojima je Srbija u srcu.“

Policija je svjesna problema koje bi mogli prouzročiti srpski navijači svojim dolaskom u Zagreb, te je prevencije radi, izmijenila podatke o evidentiranim izgrednicima sa kolegama iz Srbije.
No, isto tako, praksa je pokazala da ovakve navijačke najave obično završe intervencijom policije na granici. Poučeni prošlogodišnjim Europskim prvenstvom u rukometu koje se održalo u Srbiji, gdje su srpski huligani kamenovali hrvatske navijače po povratku kući, snage reda i sigurnosti najavljuju da će ovaj put biti na visini zadatka te da ništa neće prepustiti slučaju.